#vollevreugdeheld
In de taxibranche ben je een chauffeur en een maatschappelijke werker.
Nancy, 50 jaar is in 1969 geboren in Paramaribo (Suriname). Haar ouders wilden haar een goede en stabiele toekomst geven, waardoor ze haar in 1971 naar Nederland hebben gebracht. Ze heeft een hele fijne jeugd gehad. In het verleden heeft Nancy zo veel mogelijk gewerkt, omdat ze onafhankelijk wilde zijn.
Het was niet altijd rooskleurig. Ze had een goedlopend ICT bedrijf met haar nu ex-partner. Al haar energie en kracht is in dat bedrijf gegaan, waardoor haar privéleven op de achtergrond bleef. En toen haar relatie stuk ging, kwam alle verantwoording voor het bedrijf terecht op haar schouders.
Ze kreeg een burn-out en was genoodzaakt het bedrijf op te heffen. Ze had tenslotte drie kinderen waar ze voor moest zorgen. “Gezondheid en mijn kinderen staan voorop. Daarna pas het geld”. Vervolgens kreeg ze een bijstandsuitkering en heeft nog 1 jaartje beschermd bewindvoering om alles in goede banen te laten leiden. Op dit moment krijgt ze €50,-- leefgeld per week. “Alle dubbeltjes moet ik omkeren”. Nancy is blij dat haar kinderen volwassen zijn en dat ze geen financiële zorg over ze hoeft te dragen. Wel jammer dat ze geen normale cadeau’s kan kopen wanneer de kinderen jarig zijn of met kerst.
Dol enthousiast was ze toen ze via een uitzendbureau terecht kwam bij Trevvel als telefoniste. Helaas van korte duur, omdat corona roet in het eten gooide. En nu omdat ze een zware tijd achter de rug heeft, wil ze graag in de taxibranche verder. Zodat ze hier mensen kan helpen wat haar zelf een voldoening geeft. “In de taxibranche ben je een chauffeur en een maatschappelijke werker, je hoort allerlei verhalen en daar kan je een verschil in maken”, zegt ze. “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd” en ‘Wie goed doet, goed ontmoet”, zijn de motto’s van Nancy.
Dankzij het Power Certificaat van Citi Bank is deze opleiding voor Nancy vergoed en kan ze aan de slag als taxi-chauffeur. Met volle vreugde wilt ze alles goed geregeld hebben en een mooie carrière tot aan haar pensioen hebben. “36 tot 40 uur daar streef ik naar, ik ben geholpen door de gemeente en nu wil ik iets goeds doen voor de maatschappij”.
Meer lezen over:
SROI
Chauffeurspas
Power Certificaat
Power Certificaat
Begeleiding
Deel het verhaal:
Meer succesverhalen