#keukenontwerpheld
Omdat Sion zo erg hield van zijn beroep groeide hij snel uit tot een zeer succesvolle keukenontwerper.
Sion komt uit het Midden-Oosten. Hij heeft daar een financiële opleiding op de universiteit afgerond. Acht jaar heeft hij met veel plezier gewerkt als financieel manager bij een bedrijf. Echter lag zijn interesse nog meer bij design en ontwerpen van producten van hout. Op een dag besloot hij zijn goed betaalde baan op te zeggen en zijn droom achterna te gaan en werd hij keukenontwerper. Zijn familie stond niet altijd achter hem, maar toch zette hij door. Hij richtte zijn eigen bedrijf op. Omdat hij zo erg hield van zijn beroep groeide hij snel uit tot een zeer succesvolle keukenontwerper, gespecialiseerd in houten keukens.
Hij woont nog niet lang in Nederland, toch besloot hij er alles aan te doen om weer als fulltime keukenontwerper aan de slag te gaan. Na heel veel proberen, sollicitaties en Nederlands studeren heeft hij een mooie baan gevonden. Het was erg lastig en soms verloor hij zijn hoop op zijn favoriete baan. Maar hij bleef geloven in zijn talent en werkt nu al een maand op zijn nieuwe werk. Hij heeft voor dit werk een laptop nodig, waar een zwaar ontwerp programma op kan draaien, zodat hij voor klanten hun droomkeuken kan ontwerpen. Verder is het bedrijf niet naast de deur en moet hij met het openbaar vervoer. Vanaf het station moet hij daarna nog een stuk fietsen en daarom heeft hij ook een vouwfiets nodig.
Omdat Sion op dit moment niet de middelen heeft om dit zelf aan te schaffen, heeft hij ons om financiële hulp gevraagd. Dankzij het Amsterdams Power Certificaat van Afas Foundation kan Sion een vouwfiets en laptop aanschaffen. Hij is erg blij met de hulp en kan hierdoor zijn baan voortzetten. De baan waar hij zoveel plezier uit haalt.
Leveranciers van de gemeente Amsterdam hebben te maken met een social return verplichting. Deze verplichting kan binnen Amsterdam breed ingevuld worden. Ook met zogenoemde Amsterdamse Power Certificaten. Het bedrijf meldt bij het Bureau Social Return dat zij middels Power Certificaten willen investeren in werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Groot Amsterdam. Met de Amsterdamse Power Certificaten betaalt Everyday Heroes de concrete oplossingen die een baan mogelijk maken, zoals een opleiding, een fiets of wat extra begeleiding. De laatste stap, boven op de begeleiding die de gemeente al biedt.
De Amsterdamse Certificaten zijn dus een aanvulling op bestaande voorzieningen en inspanningen van de gemeente om mensen aan het werk te krijgen. Bij deze samenwerking zijn naast Everyday Heroes, vanuit de gemeente Amsterdam ook Bureau Social Return Amsterdam, de Sociaal Werkkoepel Amsterdam en het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam (WSP) bij het initiatief betrokken. Ook bedrijven zonder social return verplichting kunnen in het kader van hun MVO ambities of betrokkenheid bij de stad en maatschappelijke thema’s een bijdrage leveren.
Meer lezen over:
SROI
Laptop
Power Certificaat
Power Certificaat
Begeleiding
SROI
Deel het verhaal:
Meer succesverhalen