#mantelheld

Saadia wil mantelzorgers herkennen, bereiken, zichtbaar maken, informeren en ondersteunen.

IMG_9390 (1).jpg

In 2014 is Saadia als vrijwilligster gestart bij Stichting Aknarij West. Ze heeft de opleiding pedagogisch medewerker afgerond en gewerkt bij kinderopvang. In 2012 is haar man ziek geworden en werd Saadia fulltime mantelzorger. Haar man is in 2014 overleden. 

Saadia is de voorzitter van Stichting AknarijWest. Primair zet AknarijWest zich in voor emancipatie en participatie van vrouwen, ouderen en eenzaamheid. Sinds 2015 zet zij zich in voor kwetsbare groepen.

Mantelzorgers herkennen, bereiken, zichtbaar maken, informeren en ondersteunen. Naast het feit dat veel mantelzorgers met migratie achtergrond moeite hebben met hulp vragen, weten ze ook niet goed bij welke instanties ze terecht kunnen voor hulp en vaak worden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Veel mantelzorgers merken te laat dat ze overbelast zijn. Dit leid tot stressklachten en andere problemen. 

Saadia heeft veel nieuwe initiatieven genomen. Door haar eigen ervaring als mantelzorger zag zij wat er nodig is in de praktijk om mantelzorgers goed te ondersteunen en informeren. Dat deed zij vrijwillig en laagdrempelig. Nu met het volgen van de opleiding Mantelzorgmakelaar wil zij meer kunnen betekenen voor de mensen en mantelzorgmakelaar als vak uitoefenen. Zij is heel blij dat dankzij de Social Return bijdragen die vrijgekomen zijn uit een Amsterdams Power Certificaat van Afas Foundation de opleidingskosten deels vergoed kunnen worden, zodat zij zonder schulden haar opleiding af kan maken. 


EH_CERTIFICAAT_AMSTERDAM_200701_V04_BB_ADAM_CERTIFICAAT_200701_01.png

Leveranciers van de gemeente Amsterdam hebben te maken met een social return verplichting. Deze verplichting kan binnen Amsterdam breed ingevuld worden. Ook met zogenoemde Amsterdamse Power Certificaten. Het bedrijf meldt bij het Bureau Social Return dat zij middels Power Certificaten willen investeren in werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Groot Amsterdam. Met de Amsterdamse Power Certificaten betaalt Everyday Heroes de concrete oplossingen die een baan mogelijk maken, zoals een opleiding, een fiets of wat extra begeleiding. De laatste stap, boven op de begeleiding die de gemeente al biedt.

De Amsterdamse Certificaten zijn dus een aanvulling op bestaande voorzieningen en inspanningen van de gemeente om mensen aan het werk te krijgen. Bij deze samenwerking zijn naast Everyday Heroes, vanuit de gemeente Amsterdam ook Bureau Social Return Amsterdam, de Sociaal Werkkoepel Amsterdam en het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam (WSP) bij het initiatief betrokken. Ook bedrijven zonder social return verplichting kunnen in het kader van hun MVO ambities of betrokkenheid bij de stad en maatschappelijke thema’s een bijdrage leveren.

Power Certificaat

Afas Foundation.png

Begeleiding

Wikistad_logo_small.png

SROI

Deel het verhaal:


Meer succesverhalen