#geperstkartonheld

Farzad is bij Wikkelhouse opgenomen en onderdeel van het team.

Naam:
Farzad

Beroep:
Timmerman

Werkgever:
Wikkelhouse

Wat was er nodig:
2ehands elektrische fiets

Waarom:
Zodat hij lachend zijn toekomst als timmerman in Nederland tegemoet kan fietsen.



De Iraanse Farzad is Perzisch geschoold en van oorsprong docent. Tijdens zijn reis heeft hij het roer omgegooid en is hij een technische weg ingeslagen. 
Hij is begonnen met het bouwen van vlonders bij zwembaden. Daarna heeft hij stage gelopen als meubelmaker en hier leerde hij met zijn handen te werken. Zijn technische inzicht kwam hierbij goed van pas. 

In 2017 is Farzad in Nederland gaan wonen. Hier heeft hij de keuze gemaakt om een Entree-opleiding Techniek te volgen. Aan zijn jobhunter van de Gemeente Amsterdam vertelde hij dat hij het liefst timmerman of meubelmaker wilde worden. Bij Wikkelhouse vonden ze een geschikte werkplek als timmerman voor het interieur van modulaire huizen die van geperst karton worden gemaakt. Farzad werkte hier een maand op proef. 

Inmiddels is Farzad opgenomen en onderdeel van het team. Wikkelhouse is blij dat Farzad een bijdrage levert aan het creëren van het product. Wel was er een klein probleem: Het fietsen van Zuid naar de werkplaats hoog in Amsterdam-Noord viel hem zwaar, na een dag fysieke arbeid. De OV-verbinding sluit niet goed aan en zorgt voor een lange reistijd. Hij beweegt graag en voor zijn gezondheid wilt hij graag op de fiets komen. Een elektrische fiets verkort de reistijd aanzienlijk. 

Dankzij de Amsterdamse SROI bijdrage van Hijman Schoonmaakartikelen heeft Farzad nu een tweedehands elektrische fiets gekocht en fietst hij lachend zijn toekomst als timmerman in Nederland tegemoet.


Leveranciers van de gemeente Amsterdam hebben te maken met een social return verplichting. Deze verplichting kan binnen Amsterdam breed ingevuld worden. Ook met zogenoemde Amsterdamse Power Certificaten. Het bedrijf meldt bij het Bureau Social Return dat zij middels Power Certificaten willen investeren in werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Groot Amsterdam. Met de Amsterdamse Power Certificaten betaalt Everyday Heroes de concrete oplossingen die een baan mogelijk maken, zoals een opleiding, een fiets of wat extra begeleiding. De laatste stap, boven op de begeleiding die de gemeente al biedt.

De Amsterdamse Certificaten zijn dus een aanvulling op bestaande voorzieningen en inspanningen van de gemeente om mensen aan het werk te krijgen. Bij deze samenwerking zijn naast Everyday Heroes, vanuit de gemeente Amsterdam ook Bureau Social Return Amsterdam, de Sociaal Werkkoepel Amsterdam en het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam (WSP) bij het initiatief betrokken. Ook bedrijven zonder social return verplichting kunnen in het kader van hun MVO ambities of betrokkenheid bij de stad en maatschappelijke thema’s een bijdrage leveren.

Meer succesverhalen