#orienterendeheld

Rabie wist dat hij in de logistiek wilde werken en is bezig gegaan om zijn certificaten te gaan halen.

Naam:
Rabie

Beroep:
Voorschakel logistiek

Werkgever:
Bornhout

Wat was er nodig:
Laptop

Waarom:
Zodat hij zijn certificaten kan behalen om fulltime in de logistiek te werken.



Rabie is een 24 jarige jongen met veel motivatie. Hij heeft zich in 2019 gemeld bij het Jongerenpunt samen met zijn broer, voornamelijk had hij hulp nodig bij zijn schulden en inkomen. Rabie was toen nog erg zoekende en wist niet wat hij wilde doen. Hij heeft in 2016 tot 2017 een koksopleiding gevolgd op MBO niveau, maar een succes was het niet. Hij is toen aangemeld voor een OPW traject dat is het Oriënterend Passend Werk traject waar jongeren geholpen worden bij hun ambities en talenten. Zo komen jongeren erachter waar hun interesses liggen. Rabie wist in die tijd al dat hij in de logistiek wilde werken en is bezig gegaan om zijn certificaten te gaan halen. Helaas door de lock-down en moest Rabie veel thuis studeren. Omdat hij geen laptop had, mocht hij deze van zijn broer lenen. Jammer genoeg heeft Rabie de certificaten niet kunnen behalen en vanwege de lock-down werd alle trajecten on hold gezet.

Sinds een maand is Rabie weer bezig met een traject. Hij heeft laatst een aantal certificaten behaald en hij is super trots en blij. Maar hij is er nog niet, want de grootste certificaat moet hij nog behalen. Gelukkig heeft hij een jobcoach die hem hierbij kan helpen en ondersteunen. Ook zijn er meerdere begeleiders betrokken vanuit het traject.

Dankzij de SROI bijdrage vanuit Amsterdam kan Rabie zijn droom waarmaken zodat hij uiteindelijk een vrachtwagenchauffeur te worden. Zijn doel is om een voltijd baan te vinden, zodat hij niet meer parttime hoeft te werken. Daarnaast hoopt Rabie iets te kunnen doen waar zijn interesses ook liggen. Op dit moment gaat het de goede kant op.


Leveranciers van de gemeente Amsterdam hebben te maken met een social return verplichting. Deze verplichting kan binnen Amsterdam breed ingevuld worden. Ook met zogenoemde Amsterdamse Power Certificaten. Het bedrijf meldt bij het Bureau Social Return dat zij middels Power Certificaten willen investeren in werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Groot Amsterdam. Met de Amsterdamse Power Certificaten betaalt Everyday Heroes de concrete oplossingen die een baan mogelijk maken, zoals een opleiding, een fiets of wat extra begeleiding. De laatste stap, boven op de begeleiding die de gemeente al biedt.

De Amsterdamse Certificaten zijn dus een aanvulling op bestaande voorzieningen en inspanningen van de gemeente om mensen aan het werk te krijgen. Bij deze samenwerking zijn naast Everyday Heroes, vanuit de gemeente Amsterdam ook Bureau Social Return Amsterdam, de Sociaal Werkkoepel Amsterdam en het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam (WSP) bij het initiatief betrokken. Ook bedrijven zonder social return verplichting kunnen in het kader van hun MVO ambities of betrokkenheid bij de stad en maatschappelijke thema’s een bijdrage leveren.

Meer succesverhalen