#opmaakheld
Kaylee wil graag meer nieuwe dingen leren en zich meer ontwikkelen in het werkveld.
Ik ben Kaylee. Ik heb de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam gedaan. Mijn doel op dit moment is om zoveel mogelijk over digitale toegankelijkheid te leren. Verder wil ik ook verschillende opmaaktalen leren, zodat ik websites beter kan onderzoeken.
Swink ziet een uitgelezen kans om meer mensen met autisme aan het werk te krijgen EN de wereld digitaal toegankelijker te maken voor mensen met een functiebeperking. Het team bestaat uit ervaren online specialisten met autisme. Recent is Swink gestart met dienstverlening om websites van klanten te laten voldoen aan de digitale toegankelijkheid-eisen. De nieuwe dienst zorgt voor meer werkgelegenheid en dat banen behouden blijven. Ook voor Michiel is er een mogelijkheid om omgeschoold te worden tot onderzoeker digitale toegankelijkheid.
Als ik door mijn autisme tegen beperkingen aanloop, komt dit meestal in periodes van maanden en gaat het daarna wel weer beter. Waar ik het meest last van heb is stress door onduidelijke communicatie, te veel taken opnemen en overprikkeling /vermoeidheid waardoor ik mijn werk niet op een gewenst niveau kan uitvoeren. Hoe ik dit met een werkgever kan oplossen is meestal door er over te praten, duidelijke taken/instructies vastleggen en niet over mijn eigen grenzen heen gaan.
Dankzij het Amsterdams Power Certificaat van Ahrend kan ik de opleiding digitale toegankelijk volgen en aan de slag bij Swink. Het lijkt me leuk om mee te helpen de diensten op het gebied van toegankelijkheid bij Swink verder uit te breiden, wanneer dat kan. Zo zie ik zelf veel kansen voor digitale toegankelijkheid in het (hoger) onderwijs door bijvoorbeeld instellingen te helpen om les- en studiemateriaal toegankelijk te maken.
Leveranciers van de gemeente Amsterdam hebben te maken met een social return verplichting. Deze verplichting kan binnen Amsterdam breed ingevuld worden. Ook met zogenoemde Amsterdamse Power Certificaten. Het bedrijf meldt bij het Bureau Social Return dat zij middels Power Certificaten willen investeren in werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Groot Amsterdam. Met de Amsterdamse Power Certificaten betaalt Everyday Heroes de concrete oplossingen die een baan mogelijk maken, zoals een opleiding, een fiets of wat extra begeleiding. De laatste stap, boven op de begeleiding die de gemeente al biedt.
De Amsterdamse Certificaten zijn dus een aanvulling op bestaande voorzieningen en inspanningen van de gemeente om mensen aan het werk te krijgen. Bij deze samenwerking zijn naast Everyday Heroes, vanuit de gemeente Amsterdam ook Bureau Social Return Amsterdam, de Sociaal Werkkoepel Amsterdam en het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam (WSP) bij het initiatief betrokken. Ook bedrijven zonder social return verplichting kunnen in het kader van hun MVO ambities of betrokkenheid bij de stad en maatschappelijke thema’s een bijdrage leveren.
Meer lezen over:
SROI
Opleiding
Power Certificaat
Power Certificaat
Begeleiding
SROI
Deel het verhaal:
Meer succesverhalen